0,5 dl russin
0,5 dl linfrön
0,5 dl katrinplommon, hackas i små bitar
0,5 dl aprikoser, hackas i små bitar
1/2 tsk salt
7 dl vatten
1 dl havrekli
2 dl fiberhavregryn
Alla ingredienser utom havrekli och havregryn läggs i blöt på kvällen. Kan även hackas och läggas i samtidigt.
På morgonen tillsätts havrekli och havregryn och blandningen kokas i 3–5 minuter under konstant omrörning. Eventuellt tillsätts mer vatten. Färdig gröt kan förvaras flera dagar i kylen och kan värmas i mikrovågsugn. Går även att frysa
Jag äter min med lingon och mjölk. Mycket god och bra för magen.
Pajalagröt är ett gott och nyttigt alternativ till laxermedel som Laktulos, Forlax, Movicol, Inolaxol, mm.
Soluppgång
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar