2 port
2-3 kycklingfiléer
marinad
1 gul lök, hackad
2-3 vitlöksklyftor, pressad
rivet skal och saft av 1 citron
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
salt o peppar
2 msk hackad bladpersilja ( detta strös över precis innan servering
Bönmix
1 msk olivolja
1 röd lök, klyftor
159 g kokta kidney bönor
150 g kokta kikärtor
½ dl hackad basilika
1 tsk torkad timjan
2 stora tomater, skållade och tärnade
1 näve ruccolasallad
1 mogen avokado, tärnad
2 msk olivolja/avokadoolja
1 msk balsamvinäger
salt, peppar
Blanda marinaden och häll den i en plastpåse, lägg i kycklingen och knyt till. Låt det ligga i kylen över natten.
Sätt ugnen på 120 grader. Lägg filéerna i en ugnsäker form. Stek i mitten ca 1 tim. Strö över persiljan inför serveringen.
Nu till bönmixen.
Värm oljan i en kastrull, tillsätt lök, bönor och kikärtor låt allt bli genomvarmt. Tillsätt basilika, timjan och tomat. Vänd ner ruccolasallad och avokado. Blanda dresingen och häll över
Soluppgång
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar