8 dl vatten
2 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
2 msk fisksås
6 potatisar i tärningar
stor bit rotselleri i bitar
stor palsternacka i bitar
1 pkt saffran
3 msk creme fraich
hackad dill efter smak
Salt & peppar
torskfilé
Koka grönsakerna i buljongen. När dom är klara skär fisken i bitar och lägg i och låt småputtra 5 min, ha även i saffran. Häll på vinet och och creme fraich. Ta bort från värmen och strö över dillen.
Ailoi
2 äggulor
½ tsk senap
salt & peppar
färsk vitlök efter smak
lite citronsaft
1½ dl olja
Vispa ihop med elvispen, häll sedan droppvis på olja ca 1 dl och vispa hela tiden.
Pressad färsk vitlök efter smak, jag har 3 stora klyftor i min.
Soluppgång
1 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar