Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta som är nästan ännu bättre...Nalle Puh

tisdag 30 mars 2010

Gott bröd


Otroligt gott mjukt bröd som är mycket lätt att göra.

Så här gör man

4 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
4 dl av solroskärnor,lingfrön,krossad råg och kli.
Alltså 1 dl av vardera
1 dl hackade cashewnötter (kan uteslutas)
1 dl hackade torkade aprikoser eller russin om man vill det. Dessa kan även uteslutas.
Men brödet blir saftigare med frukt i.
4 tsk bikarbonat, glöm inte viktigt
Blanda detta i en stor skål ordentligt.

Häll nu på
1 l yoghurt naturell eller honung
2 dl mörk sirap
½ dl matolja

Blanda noga till en jämn smet, olja 2 avlånga brödformar och fördela smeten jämt i dessa. Ugnen på 175 och ställ formarna på galler längst ner i ugnen. Låt stå i 1 tim 40 min. Brödet mörknar mycket i ugnen och det är meningen.

Tag ut brödet och låt vila 5 min i formerna. Lägg upp brödet på galler lägg över en handduk och låt brödet svalna. Så gott ljummet med bara bregott. Går bra att frysa in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar