Otroligt gott mjukt bröd som är mycket lätt att göra.
Så här gör man
4 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
4 dl av solroskärnor,lingfrön,krossad råg och kli.
Alltså 1 dl av vardera
1 dl hackade cashewnötter (kan uteslutas)
1 dl hackade torkade aprikoser eller russin om man vill det. Dessa kan även uteslutas.
Men brödet blir saftigare med frukt i.
4 tsk bikarbonat, glöm inte viktigt
Blanda detta i en stor skål ordentligt.
Häll nu på
1 l yoghurt naturell eller honung
2 dl mörk sirap
½ dl matolja
Blanda noga till en jämn smet, olja 2 avlånga brödformar och fördela smeten jämt i dessa. Ugnen på 175 och ställ formarna på galler längst ner i ugnen. Låt stå i 1 tim 40 min. Brödet mörknar mycket i ugnen och det är meningen.
Tag ut brödet och låt vila 5 min i formerna. Lägg upp brödet på galler lägg över en handduk och låt brödet svalna. Så gott ljummet med bara bregott. Går bra att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar