Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta som är nästan ännu bättre...Nalle Puh

tisdag 30 mars 2010

Gorgonzolagifflar

Lite plockmat,kan värmas i micron om na fryst dem eller haft dem i kylskåpet.

Otroligt goda, gorgonzolan kan röras ihop med lite naturell färskost och riven permesan så blir det ännu godare.

Gorgonzolagifflar.

2 st smördegsplattor
125 gram gorgonzolaost
1 st äggula
1 msk sesamfrö, svarta och vita

Tina smördegen och kavla ut varje platta till tre gånger storleken på ett mjölat bakbord. Skär plattorna i åtta sektioner var, så att det blir små trianglar. Lägg ost på kortsidan av varje triangel och rulla ihop till små gifflar. Kläm ihop sidorna så att inte osten läcker ut när den smälter.

Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
I ugnen 10 min på 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar