En av makens favorit är den här.
Yakiniku400g frusen entrecôte eller biff, lövbiff funkar också
knappt ½ purjolök
Marinad
1 ½ dl japansk soja
½ dl mirin (risvinsvinäger)
½ dl sake eller torr sherry, behövs inte, funkar med vitt vin
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk honung
1 msk färsk riven ingefära
1 msk rapsolja
Till servering
sesamfrön
ris
japansk soja
Låt entrecôten halvtina.
Skär entrecôten i mycket tunna skivor och strimla dessa om de blir för stora.
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Varva köttskivorna med såsen och blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt.
Låt marinera i minst 2 timmar.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet i marinaden tills det mesta kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet.
Strö över lite sesamfrö.
Servera med ris, soja och en enkel sallad.
Jag gör alltid extra marinad och häller på mot slutet då jag vill att det skall vara mer sås till riset. En god sås som finns på flaska heter santa marias Teriyaki sauce, den brukar jag hälla på före servering. Glöm inte att strö på sesamfrön....Mums vad gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar