3-4 morötter beroende på storlek
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
6-7 dl buljong
2 dl vitt vin
1 kanelstång
2 msk creme fraiche
salt& peppar
½ msk chilisås
Skala morot och lök, skär i små bitar och stek i olja. När dom börjar bli mjuka lägg i den delade vitlöksklyftan. Koka upp buljongen och lägg ner morötter och lök och kanelstången.Låt småputtra tills moroten är helt mjuk. Tag av från värmen tag bort kanelstången. Häll i vinet och mixa med mixerstav till en slät soppa. Blanda ner creme fraichen, krydda med salt och peppar, gärna lite chilisås också.
Är soppan för tjock häll på lite vatten. Jag serverade med creme fraiche med lite färsk vitlök i och ett gott bröd.
Soluppgång
1 år sedan
Oj va det ser gott ut. Återkommer om en månad. Börjar flyta imon så inga recept för mig just nu :)
SvaraRadera