1 kg djupfryst benfri älgstek, funkar med nötkött också.
Saltlag
1 l vatten
4 msk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
1/2 msk torkad rosmarin
1 tsk krossad svartpeppar
4-5 krossade enbär
Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 75°C, 8-12 tim. Jag gör det under natten.Jag vill ha steken lite rosa så jag tar ut den efter 9 timmar.
Koka upp vattnet med salt i en kastrull och ta bort från spisen. Tillsätt löken, skuren i tunna klyftor, vitlök och kryddor. Lägg ner den varma steken i lagen. Låt ligga svalt 4-5 tim. Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper.
Skär steken i tunna skivor.
Soluppgång
1 år sedan
Hej!
SvaraRaderaVilken underbar blogg. Jag kommer att följa den :)
Jag ska opereas den 16 feb så sen behöver jag inspiration. Tack för att du delar med dig!
Kram Hanna