Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta som är nästan ännu bättre...Nalle Puh

söndag 4 september 2011

Smarrig fiskgratäng alá Ann

Blev sugen på fiskgratäng och tittade vad jag hade i kylen och skafferiet.
Det fick bli det här.

Plattfisk i en oljad form. Funkar ju med vilken fisk som helst förståss.
Stekte färska champinjoner i lite färskpressad vitlök.
Hällde över dessa på fisken skar upp 2 tomater och la på. Saltade och pepprade.

Gjorde en sås på 1 påse Hollandaisesås,tog bort den från spisen. Blandade ner ca 1-2 msk färskost vitlök och örter. Sedan en ½ burk creme fraiche med tomat och basilika smak, ca 2 msk sweet chilisås lite salt och peppar. Hällde detta på fisken och sedan ganska mycket riven stark ost.

In i ugnen 20-25 min på 225 grader. Serverade med potatis och sallad och det var himmelskt gott.


Bortskämda Meghan och Smilla får smaka. Grönsaker funkar men godast att få slicka gratängformen. Husse tycker att dom ska få smaka också :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar