Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta som är nästan ännu bättre...Nalle Puh

torsdag 3 juni 2010

Piroger

Blev så sugen på piroger till lunch så dessa gjorde jag. Gör ofta piroger, för dom funkar också att värma upp i micron även om dom då inte blir lika frasiga. Smördegsplattorna är också goda med lättkokt äppelröra med kanel och farinsocker som fyllning. Vaniljvisp till smakar mums. Eller med en rabarberkompott i, åhh så gott.


10 st färdigköpta frysta smördegsplattor. Jag köper mina på Willys, anser att dom är klart bäst.
3 st hackade färska champinjoner som jag stekte med vitlök och en bit hackad purjolök.
1 mozzarella i små bitar
½ bit fetaost som jag smulade ner i skålen
1 dl riven stark hårdost
6-8 körsbärstomater i små bitar
1 tsk oregano
salt & peppar
2 msk sweet chili sås

Blanda samma och lägg en klick på varje smördegsplatta.


Vik smördegen till en trekant och nagga fast kanterna med en gaffel. Olja en plåt och lägg dom tätt så får 10 st plats.



In i ugnen 10-12 min på 200g



Väldigt goda blir dom. Man kan ha i precis vad man vill, men gärna med någon ost så det blir riktigt kladdigt och smarrigt.

Har nu ätit 1, mer orkar jag inte. Så är du sugen så finns det 9 st kvar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar