400 g köttfärs bryn
1 gul lök i bitar bryn
1 burk krossade tomater i kastrull
2 msk tomatpur´e
2 msk sweet chilisås
2 tsk malen kanel ( ett måste)
salt och vitpeppar
Koka ihop i ca 2 min
Vit sås.
stor klick margarin
4 msk vetemjöl
2½ dl matlagningsgrädde
4-5 dl mjölk
Koka ihop till en sås, inte för varm platta.
Krydda med:
salt
vitpeppar
1 tsk kryddpeppar
Tag av spisen häll ner 2 dl riven ost och vispa i 2 ägg
Stek 2 stora Aubergine i skivor
Ha lite sås på botten av formen, sedan aubergine, köttfärsåsen, aubergine och häll sedan på den vita såsen överst. In i ugnen 200 g ca 30 min. Låt Moussakan vila ca 10- 15 min innan den äts. Bäst är om man låter den vara till dagen efter, och värmer i micron. Då håller den ihop bättre. Servera med sallad och fetaost.
Vansinnigt gott
Soluppgång
1 år sedan
Ser super gott ut!!! Måste jag prova...
SvaraRaderaMen guuuuuuuuuuuuuuud va gott!
SvaraRaderaJag sitter här och är på flyt inför min op!! ;)
Så halkar jag in här..Not good! :P
Men denna bloggen kommer jag följa och promota ska du vet! ;)
Tack för underbara tips och recept!!
Kram
Malin